Škoricové slimáčiky bez kysnutia
15.09.2018
Môj obľúbenec ☺️☺️ škoricové slimáky bez kysnutia :
Cesto:
250g tvaroh jemný
50ml mlieko
50ml kokosový olej
250g hladká špaldová múka
Pol balíka PDP
cukor podľa chuti
Plnka: 40g kokosový olej, kokosový/trstinový cukor alebo med, škorica
Zmiešame si tvaroh, cukor, mlieko a olej a nakoniec primiešame múku s PDP.
Spracujeme si cesto rukami, na vymúčenej doske ho rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a polejeme plnkou. Zakrútime a krájame na cca 3cm hrubé slimáčiky. Poukladáme na plech a ešte polejeme olejom, cukrom a škoricou (to je dobrovoľné) pečieme na 180stupňov 20-25 minút 🙂
Cesto je vláčne a jemné a plnka je naozaj sladučko škoricová
